Čitaonica, posudba i vraćanje knjiga

NOVO: Obavijest o upisu u knjižnicu!

Dragi studenti!
 
Da biste mogli posuđivati knjige, morate prvo OBNOVITI UPIS ZA OVU AKADEMSKU GODINU. Obavezno ponijeti indekse!
Ako još niste dobili indekse, sa Studentskom smo službom dogovorili model kako vas upisati pa OD ČETVRTKA, 22. 10., možete početi dolaziti na upis.
U knjižnici mogu biti NAJVIŠE DVA studenta/ice!
 
Revizija u knjižnici je još u tijeku, ali možete koristiti čitaonicu i možete posuđivati i vraćati knjige, pod posebnim uvjetima koje ponavljamo još jednom i molimo da ih se pridržavate:
 
POSUDBA/VRAĆANJE KNJIGA I RAD U ČITAONICI
ponedjeljak - petak od 7:30 do 14:30
 
Posudba i vraćanje građe i nadalje se odvija prema posebnim pravilima, sukladnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:
1. Knjige, koje želite posuditi, morate najprije zatražiti:
- e-poštom: acosic@gfos.hr, smurat@gfos.hr, vesnaz@gfos.hr
telefonom u radno vrijeme na brojeve (385) 31 540 073 i (385) 31 540 094
- online uslugom Pitajte knjižničara (na početnoj stranici mrežne stranice Knjižnice)
- porukom na Facebook stranici Knjižnice GrAFOS
Možete i sami provjeriti imamo li određenu knjigu u našem katalogu (http://161.53.208.100/lb04/search.html), a kako pronaći literaturu za seminare, završne i diplomske radove pogledajte u prezentaciji (http://www.gfos.unios.hr/.../zrinka-preza-za-studente.pptx) o pretraživanju knjižničnog kataloga i mrežnih izvora podataka.
2. Knjige ćemo pripremiti i obavijestiti vas kada možete doći po njih. Čekat će vas zapakirane u vrećice s vašim imenom u Legere klubu, u kutiji za posudbu. Knjige koje vraćate samo ostavite u kutiji za povrat knjiga, mi ćemo vas razdužiti prema bar kodu u knjizi, ne trebate se dodatno javljati knjižničarkama.
3. Za rad u čitaonici morate se također najaviti e-poštom ili na FB stranicu Knjižnice. Pri ulasku u čitaonicu obavezno dezinficirajte ruke, morate nositi maske i upisati podatke u pripremljen obrazac u čitaonici te sjesti na posebno označena radna mjesta.
4. Ako se trebate upisati ili nas želite nešto pitati ili dogovoriti se, dođite do pulta, za prvi radni stol sa zaštitom od pleksiglasa.
5. Koristite online usluge koje vam nudimo na mrežnoj stranici Knjižnice, u gornjem izborniku odaberite Knjige i pogledajte e-izvore koji su dostupni u cjelovitom tekstu, a u Usluge za studente > Edukacija korisnika naći ćete razne korisne upute i poveznice koje vam mogu pomoći pri pisanju radova.
6. Pratite redovito mrežnu i Facebook stranicu Knjižnice putem kojih ćemo vas obavještavati o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama knjižnice prema uputama nadležnih tijela.