AMCA

Prijedlozi projekata za monografiju značajnih građevinskih projekata u razdoblju od 2005. do 2015. godine


Prema inicijativi HKIG (Hrvatske komore inženjera građevine, područni odbor Osijek, predsjednik mr.sc. Miroslav Blanda) pokrenuto je prikupljanje podataka u svrhu izrade Monografije značajnijih građevinskih projekata u razdoblju od 2005. do 2015. godine. Naime želja je prezentirati značajnije projekte (naglasak je na građevinskoj struci) koji su se izvodili na našem širem području (šira okolica grada Osijeka) u svrhu promocije građevinske struke. Kako je i naša Udruga podržala ovu ideju predloženo je širenje informacije preko naše internet stranice i članstva te prikupljanje prijedloga o projektima koji bi se uvrstili u Monografiju. Postavljena je samo jedna granica kako bi projekti trebali biti investicijske vrijednosti iznad milijun eura, a grupirali bi se u tri kategorije (u zagradama su navedeni dosada predloženi projekti):

1. Infrastrukturni projekti (Most Drava - u nastavku zapadne obilaznice grada Osijeka, Most na koridoru V C, proširenje osječke južne obilaznice, željeznički nadvožnjak u Ulici M.Gupca u Osijeku - kod GPP-a, Slavonika),

2. Hidrotehnički projekti (pročišćivač otpadnih voda u Iloku, bazen u Vukovaru) i

3. Projekti visokogradnje (Kappa centar Osijek, Portanova, Avenue Mall, dvorana Gradski vrt, Eurodom, Esseker centar).

Stoga Vas pozivamo dostavite svoje prijedloge projekata i bilo koje ideje, prijedloge, primjedbe ili slično vezano za predloženu Monografiju na tstefic@gfos.hr ili običnom poštom na: AMCA-Mursae, Drinska 16a, 31000 Osijek.