Energetsko certificiranje

Energetsko certificiranje


PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA ENERGETSKE PREGLEDE I ENERGETSKO CERTIFICIRANJE ZGRADA

 

 

Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek, na temelju Suglasnosti Ministarstva prostornoga uređenja i graditeljstva od 28. rujna 2012. godine i Rješenja od 29. siječnja 2018. godine, provodi Program izobrazbe osoba koje provode energetsko certificiranje, energetski pregled zgrade i redoviti pregled sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi.

 

Kroz teoretsku i praktičnu nastavu polaznici će se educirati i osposobljavati za provedbu energetskog certificiranja, energetske preglede zgrade i redovite preglede sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi. Sastavni dio programa izobrazbe je i godišnji Program usavršavanja za osobe koje su ovlaštene za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada s jednostavnim tehničkim sustavom i zgrada sa složenim tehničkim sustavom i provođenje redovitih pregleda sustava grijanja i hlađenja ili klimatizacije u zgradama.

 

Sukladno Zakonu o gradnji („Narodne novine“ broj 153/13, 20/17, 39/19) i Pravilniku o osobama ovlaštenim za energetsko certificiranje, energetski pregled zgrade i redoviti pregled sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi („Narodne novine“ broj  73/15, 133/15) izrađen je program koji se sastoji od:

1. Programa  osposobljavanja za osobe koje provode energetsko certificiranje i energetske preglede zgrada s jednostavnim tehničkim sustavom – MODUL 1,

2. Programa osposobljavanja za osobe koje provode energetsko certificiranje i energetske preglede zgrada sa složenim tehničkim sustavom – MODUL 2 i

3. Programa usavršavanja za osobe koje su ovlaštene za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada s jednostavnim tehničkim sustavom i zgrada sa složenim tehničkim sustavom i provođenje redovitih pregleda sustava grijanja i hlađenja ili klimatizacije u zgradama.

  


PROGRAM MODUL 2

Najava - svibanj 2022. godine

PROGRAM MODULA 2 ZAPOČINJE 2. SVIBNJA 2022. GODINE.

Raspored: Raspored Modul 2.pdf*

 

* Raspored je podložan promjenama. Minimalni broj polaznika je 15, a maksimalni broj polaznika za sve programe je 30. 


Obrazac prijave za Programe (Modul 1 i Modul 2) možete preuzeti ovdje u DOC formatu:  Obrazac prijave za Modul 1 i Modul 2.


PROGRAM USAVRŠAVANJA

Najava - 26. travnja 2022. godine

Provedba Programa usavršavanja je planirana na dan 26. travanj 2022. godine. Predavanja će se održavati prema epidemiološkim mjerama na snazi u trenutku održavanja Programa.

Raspored* Programa usavršavanja s temema i predavačima:

  • 14:30 - 17:30  Silvio Novak: Izrada energetskog certifikata (predavaonica 0.2)
  • 17:35 - 19:05  doc.dr.sc. Bojan Milovanović: Izvođenje nZEB-a (predavaonica 0.2)
  • 19:10 - 19:55  Marina Bagarić: Ventilirane fasade (predavaonica 0.2)
  • 20:00 - 20:45  Mergim Gaši: Upravljanje i monitoring unutarnjeg okoliša u nZEB-u na primjeru mobilne kućice MUZA (predavaonica 0.2)
  • Napomena: Za sve polaznike Programa od 12:00 će biti organiziran obilazak i demonstracija ugrađenih energetski učinkovitih materijala i sustava mobilne kućice MUZA pod stručnim vodstvom doc. Milovanovića, mobilna kuća će se nalaziti ispred zgrade Fakulteta. 

 

Raspored je podložan promjenama. Minimalni broj polaznika je 15, a maksimalni broj polaznika za sve programe je 30. 


Obrazac prijave za Stručno usavršavanje možete preuzeti ovdje u DOC formatu: Obrazac prijave


Cijena Programa – (MODUL 1) je 2.100,00 kuna

Cijena Programa – (MODUL 2) je 2.100,00 kuna

Cijena stručnog usavršavanja je 1.000,00 kuna


Minimalni broj polaznika je 15 za sve programe.

Maksimalni broj polaznika za sve programe je 30.


Više informacija o najavljenom programu osposobljavanja može se dobiti od:

Izv.prof.dr.sc. Zlata Dolaček-Alduk (e-mail: zlatad@gfos.hr; telefon: 031/540-093)

Voditeljica Programa izobrazbe i stručnog osposobljavanja osoba koje provode energetske preglede i/ili energetsko certificiranje zgrada

Izv.prof.dr.sc. Hrvoje Krstić (e-mail: hrvoje.krstic@gfos.hr; telefon: 031/544-682)

Administrator Programa izobrazbe i stručnog osposobljavanja osoba koje provode energetske preglede i/ili energetsko certificiranje zgrada

Gđa. Matija Ćuti (e-mail: matija@gfos.hr; telefon: 031/540-095)

Tajništvo Programa stručnog usavršavanja Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek.