Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike


 

Rok: 15. travnja 2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuju Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike.

 

  1. JEZIČNE STIPENDIJE

...

 

  1. OSTALE STIPENDIJE - ZA SVA ZNANSTVENA PODRUČJA

 

  1. a) Sedam (7) stipendija u trajanju od devet (9) mjeseci za diplomski i poslijediplomski studij svih znanstvenih disciplina. Stipendije se počinju provoditi u listopadu 2017. godine.

Kandidati koji su bili dobitnici ove stipendije prošle akademske godine ne mogu se prijaviti za ovu vrstu stipendije na ovogodišnjem natječaju.

 

  1. b) Devet (9) stipendija za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca.

Stipendije su namijenjene studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) te poslijediplomske studije svih znanstvenih disciplina.

 

Stipendije se moraju provesti do kraja 2017. godine.

 

Stipendije pod 2. a) i 2. b) namijenjene su kandidatima mlađima od 36 godina.

 

Znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

 

Više o natječaju na poveznici:

 

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15390&sec=1933

 

Sve pojedinosti i dodatne informacije o natječaju možete dobiti u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije na broj telefona: 01/5497 896 ili e-mail: bilaterala@mobilnost.hr te u Uredu za suradnju i kulturnu djelatnost Francuskog veleposlanstva na tel.: 01/48 93 646 ili e-mail: Sanja.HOIC@diplomatie.gouv.fr (za stipendije pod br. 1.), odnosno na tel.: 01/48 83 570 (Espace Campus France Croatie ili e-mail: zagreb@campusfrance.org (za stipendije pod br. 2.).