Akademija regionalnog razvoja i EU fondova


 

 

Udruga SGFOS sudjeluje u projektu edukacije studenata o EU fondovima pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje nam je poklonilo svoje povjerenje i uvrstilo nas među jedanaest udruga u državi koje provode ovaj projekt.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokreće pilot projekt „Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“, čiji je glavni cilj informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova.

Projekt je namijenjen studentskim udrugama i drugim organizacijama studenata koje slobodno djeluju na visokom učilištu. Studentskim udrugama koje zadovolje selekcijske kriterije definirane javnim pozivom bit će povjereni razni zadaci kao što su primjerice: izrada brošura, projektnih prijedloga, eseja, newslettera na temu EU fondova i sl. Studentske udruge će imati mogućnost edukacije o EU fondovima i Europskoj uniji općenito, primanja publikacija za knjižnice fakulteta vezano uz EU fondove, sudjelovanja u natjecanjima za slogane, fotografije, eseje, video uratke te ostalim aktivnostima predviđenim projektom.

Pilot projekt će trajati do kraja kalendarske godine. U sklopu godišnje konferencije Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije bit će predstavljene i nagrađene najuspješnije udruge za pojedine aktivnosti provedene tijekom projekta.

Više informacija o Strukturnim i investicijskim fondovima možete pronaći na www.strukturnifondovi.hr.