Studentske konferencije


   

Studentski kongres GEOREKS - 2015

Datum objave: 06.10.2016.

IX. Regionalni kongres studenata geotehnoloških fakulteta

Organizator IX. Regionalnog kongresa studenata geotehnoloških fakulteta bio je Fakultet arhitekture, građevinarstva i geodezije u Sofiji. Zahvaljujući angažiranosti studenata i mentora te financijskoj potpori sponzora nastavljena je tradicija i ostvaren cilj kongresa – upoznavanje i učenje o geotehničkim problemima u različitim zemljama, poboljšanje komunikacijskih vještina i stjecanje iskustva u predstavljanju vlastitih radova te druženje i povezivanje studenata iz različitih regija. Na ovogodišnjem je kongresu sudjelovalo ukupno 25 timova, odnosno 80 studenata i mentora iz 6 različitih zemalja.

 

U dogovoru s mentorom, mr. sc. Maričićem, tim iz Osijeka višesatno je putovanje u Sofiju podijelio na dva dana. Tako je studentima omogućeno da upoznaju i obiđu kulturne znamenitosti Niša, jednog od najstarijih gradova na Balkanu.

 

Konferencija studenta službeno je započela u petak, 10.7.2015. okupljanjem studenata pred Fakultetom arhitekture, građevinarstva i geodezije u Sofiji uz kratki obilazak i razgledanje laboratorija. Nakon toga uslijedila ja vožnja do Borovetsa, najpoznatijeg i najstarijeg bugarskog zimovališta, te smještaj u hotelu Samokov. U večernjim satima održana je zajednička večera, a potom upoznavanje i druženje studenata.

 

Idući je dan (subota 11.7.2015,) započeo radno. Nakon pozdrava dobrodošlice i uvodnih predavanja organizatora studenti su započeli s predstavljanjem svojih radova odnosno rezultata istraživanja. Radovi su bili raspoređeni u 4 kategorije: mehanika tla i stijena, stabilnost kosina, inženjerska geologija i hidrogeologija te tehnike u geotehnici. Do popodnevnih sati predstavljani su radovi prve dvije kategorije, a slobodno je vrijeme nakon ručka bilo namijenjeno za izlet tj. vožnju gondolama. Nakon 25 minutne vožnje gondolom i prijeđenih 4827 metara svi su su uživali u pogledu s planine Rila. U večernjim satima studenti i mentori opustili su se u lokalnom disco klubu uz ples i pjesmu.

 

Nedjelja, 12.7.2015., je također započela radno. Održana su preostala izlaganja studenata. U kategoriji inženjerska geologija i hidrogeologija rad osječkog tima pod nazivom „Hidrotehnički nasipi u obrani od poplava“ predstavila je studentica Valentina Sekelj. U njegovoj izradi, prikupljanju i obradi podataka sudjelovale su studentice Lucija Kordić i Valentina Sekelj i nastavnik-mentor Siniša Maričić. Slobodno vrijeme nakon službenog dijela bilo je ispunjeno sportskim aktivnostima. Na bazenu hotela Samokov organizirano je natjecanje u vaterpolu, a sudionici konferencije mogli su zaigrati stolni tenis i G-bowling. Navečer je održana svečana večera uz Dj-a i poznate balkanske pjesme.

 

Zadnji dan konferencije, ponedjeljak 13.7. 2015., obilježila su izlaganja sponzora i dodjela diploma svim sudionicima. Osječki je tim povratak također podijelio na dva dana. Organizirano je noćenje u hostelu u Sofiji. Studentice su u dogovoru s mentorom obišle glavni grad Bugarske, Sofiju, a na povratku i Beograd.

 

Valentina Sekelj

Siniša Maričić

 

Slike i članak u PDF formatu pregledajte ovdje.

 

 

 

Opširnije

Studentska konferencija GFOS ISUCCES 2013, pri Građevinskom fakultetu Osijek

Datum objave: 06.10.2016.

9. do 12. srpnja 2013.

Od 9. do 12. srpnja 2013. godine, u prostorijama Građevinskog fakulteta Osijek, na lokaciji Crkvena 21, održala se međunarodna studentska konferencija pod nazivom ISUCCES 2013 – International SUmmer Conference of Civil EngineeringStudents 2013. Na konferenciji su sudjelovali studenti iz Turske, Grčke, Slovačke, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Svoju zainteresiranost za ovakav tip događanja studenti su morali iskazati slanjem članaka koji su objedinjeni u zajednički Zbornik radova. Kroz četiri dana druženja koliko je trajala konferencija, vrijeme je bilo ispunjeno, uz službeni dio konferencije, i različitim društvenim, sportskim i kulturnim aktivnostima kao što su razgledavanje grada i G-bowling. Ovim aktivnostima cilj je pokazati da se iza inače strogog pojma konferencije mogu kriti dinamička i zanimljiva druženja kojima se mlade ljude na njima prihvatljiv način potiče na bavljenje znanstveno-istraživačkim radom. Tijekom prva tri dana sudionici konferencije su prezentirali svoje znanstveno-stručne članke i izrađivali modelske konstrukcije zgrada koje su se ispitale na potresnoj platformi. Posljednjeg dana konferencije dodijeljene su nagrade sudionicima za tri najbolja članka, najbolju prezentaciju članka i najbolji i seizmički najotporniji konstrukcijski model zgrade. Cjelokupno druženje zaokruženo je zadnjeg dana u Tufni, na zabavi koja se održala povodom zatvaranja konferencije.

 

Održavanju konferencije svojim su sponzorstvom pomogle mnoge tvrtke: Gradnja, Čarobni tim, Društvo građevinskih inženjera Osijek, HYPO Ale Adria, Cesting, Pevec Grupa, Holcim, Bijelić & Co., Glas Slavonije, Slavonski Radio, Tufna, Hardjura, Iverica, Vlada Županije Posavske, Koestlin, Gedžić Gradnja, Red Bull i Drvometal.

 

 

 

 

 

Pripremio:

Marin Grubišić, mag. ing. aedif.

Opširnije

Studentski kongres GEOREKS - 2013

Datum objave: 06.10.2016.

VII. regionalni Kongres studenata geotehnoloških fakulteta, 16. do 18. svibnja 2013.

Građevinski fakultet Osijek je po prvi puta domaćin ovogodišnjem Kongresu studenata geotehnoloških fakulteta iniciranom od strane tuzlanskih studenata 2007. godine. Nakon studenata iz Tuzle, organizaciju Kongresa su u narednim godinama preuzeli studenti drugih fakulteta: skopljanci u Ohridu (2008.), podgoričani u Budvi (2009.), beograđani u Vrnjačkoj Banji (2010.), te u Tuzli (2011.) i Nišu (2012.).

 

Na ovogodišnjem kongresu, koji je održan od 16. – 18. svibnja 2013. u Osijeku, sudjelovalo je dvadeset timova sa fakulteta iz Skopja, Niša, Beograda, Tuzle, Banje Luke, Ljubljane, Rijeke i Osijeka, sveukupno oko 60 studenata i preko 20 nastavnika.

 

Prvi dan Kongresa bio je usmjeren na kulturno-povijesne vrijednosti grada Osijeka. Poslijepodne, uz šetnju sa turističkim vodičem, upoznavao se grad. Na večeri, tradicionalnu glazbu, pjesme i nošnje našeg kraja, predstavili su nam članovi KUD-a Ivan Kapistran Adamović u kojem su i neki od naših studenata.

 

Drugi dan bio je radno-prezentacijski. Prilikom otvaranja Kongresa, dekan Građevinskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Damir Markulak predstavio je razvoj fakulteta, njegovu organizaciju i aktualne programe. Prorektor sveučilišta prof. dr. sc. Vladimir Sigmund predstavio je dijelokrug i stanje na Sveučilištu s posebnim osvrtom na razvoj svučilišnog Campusa. Prilikom otvaranja, glazbeni prilog pripremili su studenti Fakulteta Tin Mihić i Viktor Benkotić. Uvodno su sudionici upoznati sa projektiranjem i izgradnjom nove zgrade Građevinskog fakulteta Osijek. Izlagači su bili inženjer Vedran Prister, iz projektantske tvrtke Fibra d.o.o. (nekad sudionik prvog GEOREKS-a) i inženjerke Mirjana Glavaš i Senka Alić Banjan iz izvođačke tvrtke Gradnja d.o.o. Daljnjim tijekom Kongresa izloženo je 20 stručno znanstvenih radova. U večernjim satima uslijedila je svečana večera uz dodijelu zahvalnica sudionicama ovog Kongresa. Uživalo se u dobroj glazbi i slavonskim delicijama.

 

Posljednji dan bio je terenski u kojem je dominirala Baranja. Vozeći se južnom osječkom obilaznicom od Gradskog vrta do Petrijevaca sudionici su doznali niz pojedinosti o prometnoj povezansoti grada te o samoj obilaznici i njezinoj trenutnoj dogradnji. Problematiku je izložio inženjer Deniš Šimenić, Renkon d.o.o. Uslijedio je posjet gradilištu mosta na Dravi autoceste C5. Radi se o velikom inženjerskom podhvatu (2485 m dugo premoštenje osnovnog korita i inundacija Drave sa dva pristupna vijadukta i središnjim ovješenim mostom sa ukupno 63 raspona). O pratećim regulacijskim radovima na Vučici i Dravi, a prvenstveno o osobinama građenja mosta sudionike GEOREKS-a informirao je nadzorni inženjer Ernest Ević (IGH Zagreb d.o.o. PC Osijek).

 

Uslijedio je obilazak Baranje i posjet kombinatu Belje, Agrokor koncerna. Vrlo zanimljivim se pokazao obilazak Topolika, najveće robotizirane farme muznih krava u ovom dijelu Europe. Razgledani su i farma Mala Karašica, tova junadi, rodni vinogradi na Banovom brdu i nova moderna vinarija. Posebno dojmljiva je bila degustacija vrhunskih proizvoda u tradicionalnim podrumima Belja u Kneževim Vinogradima. O organizaciji i dostignućima Belja moglo se puno doznati od gospodina Bože Čerkeza koji se prihvatio domaćinstva. Obilazak spomenika velikoj bitci II. svjetskog rata u Batini bila je prilika za upoznavanje značajnih povijesnih podataka o ovom kraju. U tome je svesrdnu pomoć pružila baranjka gospođa Eva Balatinac.

 

O plavljenju te močvarnim biljkama i životinjama Kopačkog rita pričali su lokalni poznavaoci - vodička javne ustanove Parka prirode i strojar crpne stanice Zlatna Greda.

 

Sati druženja omogućili su da svatko o sebi i svom fakultetu slobodno progovori. Skup je zaključen uz čobanac u večernjim satima.

 

Priredili:

Siniša Maričić i Melani Felja

 

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 01

Pripreme dočeka gostujućih sudionika

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 02

Sadržaj vrećice s informativno-promotivnim materijalima

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 03

Na bedemima nekadašnje vojne utvrde – Tvrđe

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 04

Nekadašnji vodotoranj, a današnji ugostiteljski objekt – Bastion

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 05

Spomenik kugi na trgu najstarijeg dijela grada – Tvrđe

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 06

Vizura grada sa pješaćkog mosta mami slikanje

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 07

Secesijski elementi glavne ulice – Europske avenije

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 08

Odmor Kod šetača, uz pogled na modernu arhitekturu grada

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 09

Na ulazu u konkatedralu sv. Petra i Pavla u centru Osijeka

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 10

Slavonsko-baranjski folklorni nastup „amaterskog“ društva

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 11

Jutarnja kavica pred polazak u daljnje aktivnosti

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 12

Pred Poljoprivrednim fakultetom, prvim susjedom Građevinskog u Campusu

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 13

Predsjednica Studentskog zbora najavljuje Kongres

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 14

Velika kongresna dvorana, ali ipak dosta popunjena

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 15

Dekan Građevinskog fakulteta Osijek predstavlja ustroj i aktualne programe

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 16

Prorektor promovira Sveučilište i Campus nakon čega je slijedio stručni prikaz projektiranja i izgradnje nove fakultetske zgrade

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 17

Prezentacije radova studentskih timova s originalnim detaljima izvedbe

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 18

Pauza za ručak u obližnjem sveučilišnom restoranu Campusa

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 19

Praćenje prezentacija tematskih radova studentskih timova

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 20

Pitanja i diskusija nekih interesantnih dijelova radova

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 21

Retrospektiva dosadašnjih kongresa Georeks-a i neka postignuća

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 22

Dobro raspoloženje i zdravica, barem za upoznavanje

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 23

Druženje uz pjesmu i ples, tko kako umije

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 24

Iskustva gradilišta mosta autoceste C 5 preko Drave

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 25

Trenutak izvedbe glavnog pilona ovješenog mosta

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 26

Velikom gradilištu u počast grupno slikanje sudionika

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 27

Evropski reprezentativna farma muznih krava u Baranji

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 28

Od sastavnica Belja namjerili smo se i na farmu tovne junadi

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 29

Vidikovac usred vinograda na padinama Banskog brda

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 30

Nova kušaonica i promotivni centar beljske vinarije

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 31

Ponos Belja je i moderna velika vinarija

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 32

Uživanje u baranjskim delicijama u Kneževim Vinogradima

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 33

Suveniri iz Baranje u beljskom aranžmanu sigurno će se pamtiti

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 34

Obilazak starih beljskih podruma uz priče o bogatjoj tradiciji

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 35

Povijesna i umjetnička postava u spomen domu kod Batine

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 36

Spomenik bitci II. svjetskog rata i proboju fronte kod Batine

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 37

Oblaci i Dunvska krivina te pogled na Batinu i Vojvodinu

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 38

Tikveš i Zlatna Greda su interesantna naselja na rubu Kopačkog rita

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 39

Crpna stanica Zlatna Greda je povijesni i obnovljeni hidrotehnički objekt

Studentski kongres GEOREKS - 2013 - 40

Čobanac u auli Fakulteta za kraj terenskog programa

Opširnije

Studentski kongres GEOREKS - 2012

Datum objave: 06.10.2016.

VI. Regionalni kongres studenata geotehnoloških fakulteta

Niš, 21.-23. lipnja 2012.

 

Organizator ovogodišnjeg Kongresa je bio Građevinsko-arhitektonski fakultet (GAF) Univerziteta u Nišu. Tako se uspješno nastavila tradicija okupljanja i razmjene iskustava boljih studenata i njihovih profesora, srodnih studija iz šire regije.

 

Glavni radni dio Kongresa i smještaj sudionika realiziran je u hotelu „Svetlost“ nedaleko od Niša. Ostale aktivnosti obuhvatile su sam grad Niš (sa oko 300 000 stanovnila ) i njegovu neposednu okolocu.

 

Sredinom prvog dana, nakon okupljanja sudionika na Fakultetu domaćinu i smještanja u hotel, uslijedilo je službeno otvaranje Kongresa. Pozdravne riječi sa željom za uspješan rad upućene su od strane Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije i Organizacijskog odbora GEOREKS-a. Tijekom poslijepodneva radnog dana, kroz dva ciklusa (sesije), prezentirano je 15 istraživačkih radova znatno većeg broja studenata sa 5 regionalnih fakulteta;

 

Naš fakultet je predstavljen sa radom:

Maja Savić, Ilija Božić (mentor: mr. sc. Siniša Maričić)

Osobine alata EPA SWIMM i primjer primjene u analizi kanalizacijskog sustava

 

Drugi dio Kongresa, onaj manje službeni, sastojao se iz nekoliko stručnih izlaganja (o iskustvima izgradnje novog, visećeg, beogradskog mosta, klasterskom okupljanju građevinskih tvrtki, poizvodnji i primjeni gotovih betonskih elemenata te znanstvenim projektima niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta), niza međufakultetskih kontakata i terenskih posjeta građevinskom poduzeću i lokalnim znamenitostima te svećane večere i druženja uz glazbu.

 

I ovim učešćem nastavljeno je višegodišnje primjerno sudjelovanja naših studenata. Treba konstatirati slab odziv nastavnika, što poticanju dobrih studenata za istraživačkim aktivnostima, što u podršci za ovakovim regionalnim upoznavanjem. Za moguću organizaciju narednog Kongresa u našem okruženju rukovodstvo Fakulteta smatra da nismo spremni. Doajeni organizacije GEOREKSA-a planiraju posjetiti naš Fakultet i osobno pridonijeti promjeni tog stava.

 

O Kongresu i prethodnim organizacijama više na: www.rggf.untz.ba/georeks

 

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 01

Mjesto događanja – hotel Svetlost

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 02

Otvaranje Kongresa (uz bazen hotela)

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 03

Izlaganje naših studenata

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 04

Učešće u radnim tijelima

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 05

Opuštanje uz večeru i piće

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 06

Glazba – pomalo za sve sudionike

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 07

Upoznavanje je poslije lakše

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 08

Polazak na terenski dio

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 09

Program betonskih montažnih elemenata

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 10

Obilazak pogona za proizvodnju betonskih elementa

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 11

Armiranje, prednapinjanje, višekratna oplata...

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 12

Sanacija sportske dvorane ovješene konstrukcije

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 13

Jedna od grupnih slika učesnika

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 14

Rekonstrukcija stadiona niškog Radničkog

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 15

U razgledu Niške Banje s Makedoncima

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 16

Vila i imanje iz rimskog doba

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 17

Ćele-kula – doživljaj turskog doba

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 18

Austrijska Tvrđava – danas festivalska pozornica

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 19

Stevan Sremac, lovac Kolča sa psom

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 20

Restorani Kazandžijske ulice

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 21

Uz Nišavu s Beograđanima

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 22

Svečana večera u kultnom restoranu (Teniski tereni)

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 23

Naresci i stomaklija za početak

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 24

Pleše tko kako zna

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 25

U povratku odmor u Beogradu

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 26

Sava u Dunav, mostovi i Ada Ciganlija

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 27

Šetnja Skadarlijom

Studentski kongres GEOREKS - 2012 - 28

Nakon glavne ulice glavi trg

Opširnije

Studentski kongres GEOREKS - 2011

Datum objave: 06.10.2016.

V. Regionalni kongres studenata geotehnoloških fakulteta

Tuzla, 14.-17. lipnja 2011.

 

Organizator ovog jubularnog Kongresa je bio Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Tuzla, Univerzitet u Tuzli. Sa ovog fakulteta je i potekla ideja o ovakovom okupljanju i razmjeni iskustava studenata i profesora srodnih studija iz šire regije.

 

Radni dio Kongresa i smještaj sudionika realiziran je u hotelu „Rudar“ u Tuzli.

 

Tijekom radnog dana, prijepodne i poslijepodne, kroz po dva ciklusa, prezentirano je 17 radova većeg broja studenata sa 8 regionalnih fakulteta;

Naš fakultet je predstavljen sa radom:
Mario Štrljić, Mandica Marković (mentori: mr. sc. Siniša Maričić, mr. sc. Jurko Zovkić)

INTERAKCIJA TLO - KONSTRUKCIJA

 

Drugi dio Kongresa, onaj manje službeni, sastojao se iz niza izlaganja i terenskih posjeta lokalnim znamenitostima te svećane večerei druženja uz glazbu.

 

Ovim učešćem nastavljeno je višegodišnje primjerno sudjelovanja naših studenata, iako treba konstatirati slab odziv nastavnika u podršci za ovakovo regionalno upoznavanje. Za moguću organizaciju narednog Kongresa u našem okruženju rukovodstvo Fakulteta smatra da nismo spremni.

 

O Kongresu i prethodnim organizacijama više na: www.rggf.untz.ba/georeks

 

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 01

Otvaranje Kongresa

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 02

Izlaganje naših studenata

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 03

Pauza i priprema narednih prezentacija

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 04

Nastavak i angažman našeg nastavnika

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 05

Glazba – pomalo za sve sudionike

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 06

Upoznavanje je lakše uz ples i piće

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 07

Obilazak Tuzle – spomenici žrtvama ratova

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 08

Vidikovac i naši predstavnici

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 09

Odmor na fontani glavnog trga

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 10

Svečana, zajednička, večera sa sudinicima Balkanskog kongresa BPMC-a

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 11

Nakon nastupa lokalnog zbora i folklora, opće veselje

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 12

Obilazak Kaknja u pratnji načelnika Općine – najstariji stećak

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 13

Kamene kugle nepoznatog porijekla pronađene u ovoj regiji

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 14

O mladima i razvoju u novouređenom Centru

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 15

Predstavljanje rukovodstva rudnika uglja Kakanj

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 16

Obilazak otvorenog kopa i nove transportne mehanizacije

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 17

Crkva sv. Ive Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 18

Razgled povijesnih zbirki franjevačkog reda

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 19

Graditeljska cjelina - džamija Mehmeda II (1463.)

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 20

O islamu iznutra

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 21

Sarajevska Baščaršija – ogledalo regije

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 22

Na jednom od mostova Miljacke

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 23

Panonska jezera – primamljivi rekreacijsko-zabavni sadržaji

Studentski kongres GEOREKS - 2011 - 24

Slapovi slane vode na konstrukciji od gabiona

Opširnije

Studentski kongres GEOREKS - 2010

Datum objave: 06.10.2016.

IV. Regionalni kongres studenata geotehnoloških fakulteta

GEOREKS 2010.IV. Regionalni kongres studenata geotehnoloških fakultetaVrnjačka Banja, 08.-11. travnja 2010.(organizator: Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu)
Tijekom dva dana sa po tri sesije izlagali su svoje radove studenti 11 fakulteta;Naš fakultet je predstavljen sa radom:
Tamara Dadić, Dražen Brleković, Dimitrije Stojković (mentor: mr. sc. Siniša Maričić)
ANALIZA MORFOLOŠKIH PROMJENA KORITA RIJEKE DRAVE


Zbog višegodišnjeg primjernog sudjelovanja ponuđena nam je organizacija narednog Kongresa što treba razmotriti sa studentskom organizacijom i rukovodstvom fakultetaO Kongresu i prethodnim organizacijama više na: www.rggf.untz.ba/georeks

 

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 01

Dolazak i okrijepa nakon puta (via Beograd-Kruševac)

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 02

Prvo okupljanje – otvaranje Kongresa

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 03

Informacijsko izlaganje o GEOREKS-u

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 04

Predstavljanje organizatora i podjela materijala sudionicima

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 05

Zbornik radova i ostali dobiveni materijali

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 06

Novost IV. Kongresa – poster prezentacija svih radova

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 07

Priprema narednog izlaganja (kolege sa RGN-a Zagreb)

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 08

Svaku od sesija vodili su neki od mentora (tuzlansko-podgorički sastav)

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 09

Naš nastup – svatko je izlagao dio rada

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 10

Poslije rada, zajedničko druženje i zabava

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 11

Nova poznanstva - sličica za posjetnik i uspomenu

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 12

„Banja“ je pa smo i to probali

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 13

Šetnja lijepim parkovima pored Vrnjačke rijeke

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 14

Most ljubavi – od legende do „vezivanja“ - neki su probali

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 15

Galerija lokalnih i drugih likovnih umjetnika

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 16

Zadnje veče zajednički - svečana večera

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 17

Ima puno pjesama koje svi znamo

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 18

Moglo se naručiti, ali i nastupiti s pjesmom

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 19

Zadnji dan zajednički izlet iako su neki morali otputovati

Studentski kongres GEOREKS - 2010 - 20

Grupna slika kod manastira Ljubostinja (XIV. stoljeće, početci književnosti)

Opširnije

Studentski kongres GEOREKS - 2009

Datum objave: 06.10.2016.

GEOREKS 2009 – III. regionalni kongres studenata geotehnoloških fakulteta – Suvremene metode i alati u geotehnologiji

Budva, od 10. do 12. travnja 2009.

(organizator Građevinski fakultet Podgorica, Univerzitet Crne Gore)

 

U okviru tri radne sesije naš Fakultet i studenti su se predstavili sa dva rada:

  • Ivan Gurdon, Tamara Dadić, Tajana Ujvari (mentor: mr. sc. Siniša Maričić): Armirano tlo – inženjerski aspekt;
  • Josip Čorić, Tamara Dadić, Tajana Ujvari (mentor: dr. sc. Zlata Dolaček-Alduk: Eurodom u Osijeku – analiza dinamike uređenja gradilišta.

 

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 01

Otvaranje Kongresa

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 02

Izlaganje naših studenata

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 03

Praćenje drugih prezentacija

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 04

Opuštanje i druženje

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 05

Puno je „stvari“ koje se svima dopadaju

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 06

Za uspomenu na poznanstvo

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 07

Upoznavanje lokacije održavanje Kongresa - obilazak Kotora

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 08

Legende i zdanja Kotora uz stručnog vodića

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 09

Vožnja boko-kotarskim zaljevom

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 10

O dva otoka u zaljevu, prirodnom i umjetnom

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 11

Crkva Gospe od Škrpjela - postav slika Tripa Kokolje, zbirka zavjetnih pločica

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 12

Idila legendarnog i umjetnog otoka

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 13

Obilazak Perasta – u pozadini palata Bujević (Muzej grada Perasta)

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 14

Opuštanje na plaži Budve s pogledom na Madonin apartman u izgradnji

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 15

Super nam je i bili smo dobri!

Studentski kongres GEOREKS - 2009 - 16

Naporno putovanje (18 sati autobusom), ali svašta se vidi

Opširnije