Znanstveno stručna tribina


Novi hrvatski mostovi projektirani na Građevinskom fakultetu u Zagrebu

NOVI HRVATSKI MOSTOVI PROJEKTIRANI NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U ZAGREBU

 

Na Građevinskom fakultetu Osijek 1.veljače 2011. godine održana je znanstveno-stručna tribina profesora Zlatka Šavora na temu NOVI HRVATSKI MOSTOVI PROJEKTIRANI NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU ZAGREB. Tribini su prisustvovali dekan, prodekani, djelatnici fakulteta i što najviše raduje, studenti.

 

Uvodnu riječ je imao dugogodišnji suradnik i prijatelj profesora Šavora, profesor Marić, redoviti profesor na Građevinskom fakultetu Osijek. Profesor Marić je pozdravio sve prisutne te predstavio profesora Šavora kao jednog od većih hrvatskih graditelja mostova, što je jasno vidljivo iz dugačkog popisa mostova na čijoj je izgradnji i projektiranju sudjelovao. Neki od njih su Maslenički, Skradiniski, Jasenovački, Pelješki most, most preko Mirne, Kamačnika, rijeke Dubrovačke i drugi. Predavanjem je približena problematika projektiranja i izgradnje mostova RJEČINA, PELJEŠAC i KOPNO-ČIOVO u Trogiru. Profesor je govorio o specifičnostima pojedinog projekta.

 

Prezentirani problemi tj. izazovi predočili su pravu kompleksnost projektiranja i izgradnje mostova. Tijekom predavanja profesor Šavor naglasio je potrebu timskog rada kojim se brže i lakše rješavaju svi problemi nastali u bilo kojoj fazi realizacije projekta mostova.

 

Zahvaljujemo profesoru Šavoru na odvojenom vremenu kako bi posebno mladim inženjerima približio djelatnost gradnje mostova i nadamo se kako ovo nije bio jedini susret ovakvoga tipa.

 

Znanstveno stručna tribina