Anketa

Smatrate li korisnim organiziranje dodatnih priprema (izvan termina nastave) za (pismeni) ispit iz pojedinih predmeta?

Tribine


   

Multimedijalno predavanje Davora Rostuhara

Datum objave: 05.10.2017.

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?

 

Davor Rostuhar se odlučio otići na kraj svijeta po odgovor na to pitanje.

Odlučio je napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km).

Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

Davor je u posljednjih dva mjeseca pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Cilj je bio skupiti 1200 km, istu udaljenost koju će proći na Antarktici, što je i postigao 1.9. u Dubrovniku. Ovu jesen nastavlja turneju po kontinentalnoj Hrvatskoj, ovaj put automobilom.

 

U Osijek nam dolazi 5. listopada i održat će predavanje u 19 sati na Građevinskom fakultetu, u dvorani Mursa.

U multimedijalnom predavanju Davor će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška...) za ovaj najveći putnički i ekspedicijski poduhvat u svom životu. Također će pričati o tome što čovjek sve treba napraviti da bi ostvario svoj san.

 

Na predavanje donosi i Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i sl. Vaše poruke će mu služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije.

 

Rotaract klub Osijek, u suradnji s Knjižnicom Građevinskog fakulteta Osijek i Turističkom zajednicom grada Osijeka poziva vas da dođete na ovo jedinstveno i motivirajuće predavanje, na taj način podržite Davora u ovom životnom izazovu i, možda, pronađete i svoj odgovor.

 

Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Plakat

Opširnije

HDM - 3. susret Osijek

Datum objave: 05.10.2017.

HDM - 3. Susret Osijek

Dana 18. lipnja 2010. godine, u prostorijama Građevinskog fakulteta održan je 3. Susret Hrvatskog društva za mehaniku (HDM). Sudjelovalo je 50-tak znanstvenika (članova Društva) sa svih sveučilišta iz Republike Hrvatske. Primarni cilj 3. Susreta HDM je podizanje razine suradnje između članova Društva , a naročito poticanje mlađih istraživača na prezentaciju svojih istraživanja. Prezentirana su 22 rada iz područja klasične mehanike, radovi vezani uz nanomaterijale, područje biomehanike... Radovi su nastali kao rezultat teoretskih istraživanja, numeričke analize i eksperimentalnog istraživanja. 3. Susret HDM održan je pod pokroviteljstvom Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku i Građevinskog fakulteta u Osijeku.

 

HDM - 3. Susret Osijek - 01 HDM - 3. Susret Osijek - 02 HDM - 3. Susret Osijek - 03 HDM - 3. Susret Osijek - 04

 

HDM - 3. Susret Osijek - 05 HDM - 3. Susret Osijek - 06 HDM - 3. Susret Osijek - 07 HDM - 3. Susret Osijek - 08

 

HDM - 3. Susret Osijek - 09 HDM - 3. Susret Osijek - 10 HDM - 3. Susret Osijek - 11 HDM - 3. Susret Osijek - 12

 

HDM - 3. Susret Osijek - 13 HDM - 3. Susret Osijek - 14

Opširnije

HGD - savjetovanje Osijek

Datum objave: 05.10.2017.

Hrvatsko geotehničko društvo - 5. savjetovanje, Osijek

U periodu 20-21. svibnja 2009. održano je 5. Savjetovanje Hrvatskog geotehničkog društva u Osijeku s temom "Izvori rizika u geotehničkim zahtjevima".

Savjetovanje se održavalo u Hotelu Osijek, a prisustvovalo je 80-tak članova društva, te sudionici iz drugih područja građevinarstva. Tema izvori rizika bila je predstavljena predavanjima niza hrvatskih stručnjaka: prof.dr.sc Mladen Radujković (dekan GF Zagreb), prof.dr.sc. Antun Szavits-Nossan (GF Zagreb, predsjednik HGD), prof.dr.sc. Meho Saša Kovačević (GF Zagreb), prof.dr.sc Mensur Mulabdić (GF Osijek).

Nakon predavanja, održana je kvalitetna rasprava te prikazan izvještaj o radovima koji su bili objavljeni u publikaciji savjetovanja. Program savjetovanja obogaćen je neformalnim druženjem uz večeru i glazbu te ručak uz degustaciju baranjskoga vina. Građevinski fakultet u Osijeku bio je suorganizator ovog događaja.

 

HGD - savjetovanje Osijek - 01 HGD - savjetovanje Osijek - 02 HGD - savjetovanje Osijek - 03 HGD - savjetovanje Osijek - 04

 

HGD - savjetovanje Osijek - 05 HGD - savjetovanje Osijek - 06 HGD - savjetovanje Osijek - 07 HGD - savjetovanje Osijek - 08

 

HGD - savjetovanje Osijek - 09 HGD - savjetovanje Osijek - 10 HGD - savjetovanje Osijek - 11 HGD - savjetovanje Osijek - 12

 

HGD - savjetovanje Osijek - 13 HGD - savjetovanje Osijek - 14 HGD - savjetovanje Osijek - 15 HGD - savjetovanje Osijek - 16

 

HGD - savjetovanje Osijek - 17 HGD - savjetovanje Osijek - 18 HGD - savjetovanje Osijek - 19

Opširnije

Znanstveno stručna tribina

Datum objave: 05.10.2016.

Novi hrvatski mostovi projektirani na Građevinskom fakultetu u Zagrebu

NOVI HRVATSKI MOSTOVI PROJEKTIRANI NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U ZAGREBU

 

Na Građevinskom fakultetu Osijek 1.veljače 2011. godine održana je znanstveno-stručna tribina profesora Zlatka Šavora na temu NOVI HRVATSKI MOSTOVI PROJEKTIRANI NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU ZAGREB. Tribini su prisustvovali dekan, prodekani, djelatnici fakulteta i što najviše raduje, studenti.

 

Uvodnu riječ je imao dugogodišnji suradnik i prijatelj profesora Šavora, profesor Marić, redoviti profesor na Građevinskom fakultetu Osijek. Profesor Marić je pozdravio sve prisutne te predstavio profesora Šavora kao jednog od većih hrvatskih graditelja mostova, što je jasno vidljivo iz dugačkog popisa mostova na čijoj je izgradnji i projektiranju sudjelovao. Neki od njih su Maslenički, Skradiniski, Jasenovački, Pelješki most, most preko Mirne, Kamačnika, rijeke Dubrovačke i drugi. Predavanjem je približena problematika projektiranja i izgradnje mostova RJEČINA, PELJEŠAC i KOPNO-ČIOVO u Trogiru. Profesor je govorio o specifičnostima pojedinog projekta.

 

Prezentirani problemi tj. izazovi predočili su pravu kompleksnost projektiranja i izgradnje mostova. Tijekom predavanja profesor Šavor naglasio je potrebu timskog rada kojim se brže i lakše rješavaju svi problemi nastali u bilo kojoj fazi realizacije projekta mostova.

 

Zahvaljujemo profesoru Šavoru na odvojenom vremenu kako bi posebno mladim inženjerima približio djelatnost gradnje mostova i nadamo se kako ovo nije bio jedini susret ovakvoga tipa.

 

Znanstveno stručna tribina

Opširnije