Erasmus+ KA1 – Natječaj za mobilnost (ne)nastavnog osoblja, 2022./2023.


U okviru ERASMUS+ Programa – Ključne aktivnosti 1, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavljuje natječaj za dodjelu financijskih potpora nastavnom i nenastavnom osoblju za boravak na inozemnim ustanovama u akademskoj godini 2022./2023. (dalje u tekstu: natječaj). Svrha boravka na inozemnoj ustanovi za nastavno osoblje je održavanje nastave u bilo kojem znanstvenom i umjetničkom području i / ili stručno usavršavanje s naglaskom na razvitak pedagoških vještina i vještina razvoja kurikuluma u visokom obrazovanju. Svrha boravka na inozemnoj ustanovi za nenastavno osoblje je stručno usavršavanje za obavljanje poslova definiranih ugovorom o radu ili ugovorom o djelu. Osnovni ciljevi Erasmus+ mobilnosti su: stjecanje novih iskustava u području visokoškolskog obrazovanja, jezika i kulture; promicanje suradnje između visokoškolskih ustanova; stjecanje novih znanja i vještina koje su važne za obavljanje aktivnosti na postojećem radnom mjestu te doprinos stvaranju Europskog prostora visokog obrazovanja.

 

Na natječaj se mogu prijaviti svi članovi nastavnog ili nenastavnog osoblja Sveučilišta u Osijeku koji su na Sveučilištu u Osijeku zaposleni temeljem ugovora o radu, te vanjski suradnici Sveučilišta u Osijeku koji imaju važeći ugovor o djelu ili drugi oblik ugovora o poslovnoj suradnji. Pristupnici moraju imati hrvatsko državljanstvo ili državljanstvo neke druge države sudionice Erasmus+ programa.

 

Nastavnici koji se prijavljuju za aktivnost održavanja nastave trebaju imati znanstveno-nastavno zvanje, umjetničko-nastavno zvanje ili nastavno zvanje. Zaposlenici u statusu asistenta i višeg asistenta mogu se prijaviti za aktivnost održavanja nastave uz uvjet da su na matičnoj sastavnici uključeni u izvedbu nastave. Za aktivnost stručnog usavršavanja pristupnici na natječaj mogu biti članovi nastavnog i nenastavnog osoblja. Važeće razdoblje za realizaciju Erasmus+ mobilnosti u okviru predmetnog natječaja je od 1. rujna 2022. do 31. listopada 2024.

 

ROK ZA PRIJAVU: 20. svibnja 2022.

 

Više o natječaju na poveznici: http://www.unios.hr/erasmus-ka1-natjecaj-za-mobilnost-nenastavnog-osoblja-2022-2023/

 

Za eventualna pitanja, možete se javiti na rektorat putem emaila: erasmus@unios.hr i telefonski 031 224 126

ili erasmus koordinatoru na ustanovi: Filip Anić, ured II.7, email: fanic@gfos.hr, telefon kratki: 210