NATJEČAJ ZA ERASMUS+ KA1 MOBILNOST STUDENATA ZA ZIMSKI SEMESTAR U AKADEMSKOJ GODINI 2022./2023.


U okviru ERASMUS+ Programa – Ključne aktivnosti 1, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dana 4. ožujka 2022. objavljuje natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije. Svrha boravka u inozemstvu je studijski boravak ili stručna praksa ili kombinirani studijski boravak i stručna praksa ili kratkoročna (kombinirana) mobilnost.

 

Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti i izvanredni studenti Sveučilišta u Osijeku.

Važeće razdoblje za realizaciju mobilnosti je 1. rujna 2022. – 31. srpnja 2024.

 

Mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse moguće je realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u Erasmus+ programskim zemljama (države EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska; te Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska) te Erasmus+ partnerskim zemljama samo u onim institucijama s kojima postoji mogućnost potpisivanja međuinstitucijskih sporazuma (institucija koje su zainteresirane za potpisivanje sporazuma sa Sveučilištem u Osijeku) (popis parterskih zemalja po Regijama nalazi se na ovoj poveznici: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/programme-guide/part-a/eligible-countries

 

Broj mobilnosti prema partnerskim zemljama i broj kratkoročnih mobilnosti ograničeni su te ovisi o dodijeljenim financijskim sredstvima Sveučilištu. Detaljnije informacije o uvjetima prijave nalaze se u Uputama za studente.

 

 

Preduvjet za realizaciju mobilnosti u svrhu studijskog boravka su sklopljeni Erasmus+ međuinstitucijski sporazumi. Preduvjet za realizaciju mobilnosti u svrhu stručne prakse su sklopljeni ugovori o stručnoj praksi (Learning Agreement for Traineeships) s organizacijama u kojima će studenti obavljati stručnu praksu.

 

ROK ZA PRIJAVU:

31.OŽUJKA 2022.

za mobilnost u svrhu studijskog boravka koja će se realizirati tijekom zimskog semestra 2022./2023. ili za mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse koja će se realizirati u razdoblju:

1.rujna 2022. – 31. srpnja 2024.

 

 

Više informacija na poveznici: http://www.unios.hr/natjecaj-za-erasmus-ka1-mobilnost-studenata-za-zimski-semestar-u-akademskoj-godini-2022-2023/

Za upite možete se javiti u rektora na e-mail: Josipa Pleša jplesa@unios.hr

Ili GrAFOs Erasmus koordinatoru: Filip Anić (ured II.7), e-mail: fanic@gfos.hr