Projekt MLADI U KULTURI na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek!


 

 

GrAFOS je domaćin rasprave mladih i stručnjaka iz područja kreativne industrije „Arhitektura“ u sklopu projekta MLADI U KULTURI!

 

O projektu

Projekt Mladi u kulturi financiran je iz programa ERASMUS+ u trajanju od 02.09.2019. do 01.09.2020. kojeg će realizirati PRONI Centar za socijalno podučavanje, Grad Osijek i Institut ANDIZET.

Naime, projektom „Mladi u kulturi” krenulo se u proces priprema za izradu nove, modernije i korisnije Strategije kulturnog razvitka grada Osijeka od 2020. godine, koja bi u sebi trebala obuhvatiti svih 12 sektora kreativne industrije.

Sektori kreativne industrije su: 1. Arhitektura; 2. Dizajn: modni dizajn, grafički dizajn, dizajn interijera, produkt dizajn; 3. Vizualne umjetnosti: slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, novi mediji;  4. Audio-vizualne umjetnosti: film, video; 5. Glazba; 6. Izvedbene umjetnosti: kazalište, balet, ples; 7. Baština: muzeji, knjižnice, arhivi; 8. Knjiga i nakladništvo; 9. Primijenjene umjetnosti: staklo, keramika, nakit i druge primijenjene umjetnosti i zanati, 10. Mediji: TV, radio, tiskani mediji i web; 11. Sektor oglašavanje i tržišne komunikacije; 12. Računalne igre i novi mediji 

Projekt je usmjeren na mlade ljude, uključivo i studente, kako bi aktivnom participacijom, uz relevantne dionike, dali svoj doprinos razvoju nove strategije, poglavito razmišljajući o svojoj ulozi na tržištu rada i svom profesionalnom razvoju u područjima kreativne industrije u gradu Osijeku za koje se i sami obrazuju na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek!

 

Cilj projekta

Cilj projekta je izraditi Preporuke za pripremu novog dokumenta Strategije kulturnog razvitka grada Osijeka od 2020. godine, sukladno potrebama mladih i lokalnog gospodarskog razvitka.

Prva sektorska rasprava će biti na temu sektora kreativne industrije „Arhitektura“, 21.11.2019. na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek!

Priključite nam se!